Julkaisut

figuratively speaking

Irene Wai Lwin Moe
FIGURATIVELY SPEAKING. Contemporary Naïve Art
from Finland (2017)

Suomalaisen naivismin 10 huipputekijää lähikuvassa. Teksti englanniksi. Taitto ja kannen suunnittelu Tuula Moilanen. Kannen kuva Lauri Lahtinen. 52 sivua, nidottu, 21 x 21 cm.  Eye-on-Art erikoishinta: 10 € + postimaksu. Tilaukset osoitteeseen: eyeonart.team@gmail.com. Myynnissä myös Adlibris nettikaupassa.  E-kirjana 5,99 € osoitteesta: Order E-BOOK 


TULOSSA kesällä 2019

Eye on Art
NORSUPÄISESTÄ JUMALASTA TUHATKÄTISEEN KANNONIIN
Keräilijän opas aasialaiseen antiikkiin
Kolmesta erillisestä vihkosesta koostuva uusi opas tarjoaa tärkeää tietoa ja ideoita aloittelevalle aasialaisen esineistön keräilijälle. Osasta 1 löytyy lyhyt kertauskurssi Aasian taiteisiin ja vinkkejä kokoelman suunnitteluun. Osa 2 on matkalaukkuunkin mukavasti sopiva hakemisto A-Z. Aakkoset johdattavat keräilyn keskeisiin termeihin ja esineistön nimeämiseen. Kolmas vihkonen opastaa aarteiden dokumentointiin. Ensimmäinen painos ilmestyy japanilaisella lankasidoksella ja sarjanumeroituna versiona – rajoitettu painos on keräilykappale jo itsessään. Seuraa blogiamme! Esittelemme kirjan ja kerromme sen tilausmenettelystä kevään 2019 aikana.


TULOSSA 2020


Tuula Moilanen
IKIOMA HANBON. Keräilijän käsiopas japanilaisiin antiikkisiin kuvakirjoihin

Ikioma Hanbon tarjoaa kirjaharrastajille yksityiskohtaista tietoa japanilaisten vanhojen kirjojen historiasta ja muotokielestä. Ajallisesti tekstissä tarkastellaan lähinnä Edo- ja Meiji-kausien (1603-1868) vilkasta kustannustoimintaa, jolloin suurin osa painotuotteista valmistettiin puupiirroksina. Oppaasta on iloa ja hyötyä keräilijöiden lisäksi taidehistorioitsijoille, opettajille, taiteilijoille, graafisen alan toimihenkilöille ja kaikille muillekin Japanin taiteesta ja kulttuurista kiinnostuneille. Kirjoitus- ja tutkimustyötä on tukenut Kalevi Kuitusen säätiö.