Julkaisut

Eye on Art erikoispainos
NYT SAATAVILLA!

KERÄILIJÄN TIETOPAKKI, 3-osaa

Kolmesta erillisestä kirjasesta koostuva tietopaketti tarjoaa innostavia ideoita aloittelevalle aasialaisen esineistön keräilijälle. Käsinsidottu, sarjanumeroitu painos on keräilykappale jo itsessään. Rajoitettu valmistuserä 15 kpl. Materiaalit: Paperi, taustattu kangas, silkkilanka. Pakkauksen koko 21 x 15 x 2 cm. Hinta 38 € sis. alv.10%. Kotiin postitettuna +10 euroa.  Tilaukset: eyeonart.team@gmail.com

tietopakkijakotelo kopio

Osa 1 – Lyhyt kertauskurssi Aasian taiteisiin ja vinkkejä kokoelman suunnitteluun. 32 sivua. Kannen väri beige.
Osa 2 – Aakkosellinen hakemisto, joka johdattelee keräilyn keskeisiin termeihin ja esineistön nimeämiseen. 26 sivua. Kannen väri oranssi.
Osa 3 – Omien aarteiden oikeaoppinen dokumentointi. Valmiit luettelointikaavakkeet 16 esineen kokoelmalle + irtonainen kopioitava lisäkaavake. Kannen väri sininen tai vihreä.

Tekstit:  Irene Wai Lwin Moe
Taitto ja sidontatyö: Tuula Moilanen

tietopakkiavattuna


figuratively speaking

Irene Wai Lwin Moe
FIGURATIVELY SPEAKING.
Contemporary Naïve Art from Finland (2017)
Suomalaisen naivismin 10 huipputekijää lähikuvassa. Teksti englanniksi. Taitto ja kannen suunnittelu Tuula Moilanen. Kannen kuva Lauri Lahtinen. 52 sivua, 21 x 21 cm.  Eye-on-Art erikoishinta: 10 € + postimaksu. Tilaukset osoitteeseen: eyeonart.team@gmail.com. Myynnissä myös Adlibris nettikaupassa.  E-kirjana 5,99 € osoitteesta: Order E-BOOK 


TULOSSA 2020

Tuula Moilanen
KIRJANSITOJAN KÄSIKIRJA
Kirjansidonta on hauska ja mielenkiintoinen harrastus, joka tarjoaa haastetta myös tottuneelle neulankäyttäjälle. Ikivanha taidemuoto elää uutta tulemista samaan aikaan kun painetut tarinat ja tieto mukautuvat näyttöruudulle ja kuulokkeisiin. Taidegraafikko, kirjataiteilija Tuula Moilasen parhaat neuvot kirjojen sidontaan ja kirjakoteloiden valmistukseen on upouusi, päivitetty versio Moilasen 1997 ilmestyneestä supersuositusta Kirjansidonnan Oppaasta. Kirja ilmestyy keväällä 2020. Kustannus Oy TAIDE.


Tuula Moilanen
IKIOMA HANBON. Keräilijän käsiopas japanilaisiin antiikkisiin kuvakirjoihin
Ikioma Hanbon tarjoaa kirjaharrastajille yksityiskohtaista tietoa japanilaisten vanhojen kirjojen historiasta ja muotokielestä. Ajallisesti tekstissä tarkastellaan lähinnä Edo- ja Meiji-kausien (1603-1868) vilkasta kustannustoimintaa, jolloin suurin osa painotuotteista valmistettiin puupiirroksina. Oppaasta on iloa ja hyötyä keräilijöiden lisäksi taidehistorioitsijoille, opettajille, taiteilijoille, graafisen alan toimihenkilöille ja kaikille muillekin Japanin taiteesta ja kulttuurista kiinnostuneille. Kirjoitus- ja tutkimustyötä on tukenut Kalevi Kuitusen säätiö.