Keräilijälle

Antiikkia vai muistojen aarrekätkö?

Matkustaminen on ihanaa. Moni suomalainen suuntaa kohti eksoottisia kohteita Aasiassa. Muistot uudesta kulttuurista kerätään kuvina ja elämyksinä, mutta paikallisilta markkinoilta saattaa mukaan lähteä myös kiehtovia pienoisveistoksia, naamioita tai kuvateoksia. Monet jännittävät esineet päätyvät kotiin myös perintönä. Joskus antiikkiliikkeissä, huutokaupoissa ja kirpputoreilla osuu onni kohdalle mielenkiintoisen veistoksen tai posliinimaljakon hahmossa. Olisiko mukava tietää niistä lisää?

Eye on Art  on täällä juuri Sinua varten. Olemme erikoistuneet Aasian taiteisiin ja autamme omistamiesi taide- ja antiikkiesineiden salaisuuksien selvittämisessä. Tunnistamme esineiden ja taideteosten mahdollisen alkuperän ja kerromme siihen liittyvän tarinan. Ensisijainen tavoitteemme on tulkita teokseesi liittyvää symbolien kieltä ja yllättää sinut siihen liittyvällä historialla. FT taidehistorioitsija Irene Wai Lwin Moe tuntee buddhalaisen Kaakkois-Aasian ja Intian taideperinteitä ja tutkii mielellään myös kiinalaisten esineiden kuvakieltä. TaT, taidegraafikko, kirjataiteilija Tuula Moilanen on japanilaisen kulttuurin tuntija. Tuula on oiva opas erityisesti antiikkisten ukiyo-e puupiirrosten maailmaan.

Omistatko Aasiasta kotoisin olevan veistoksen tai kuvateoksen? Jos haluat tietää siitä lisää, lähetä meille kuva esineestä. Teemme sen perusteella Sinulle alustavan arvion. Jos teoksesi vaatii tarkempaa tutkimusta ja toivot siitä kirjallisen lausunnon, sovimme työlle hinnan yksilöidysti. Emme tee teosten ja esineiden myyntihinnan arviointia. Kuvaposti ja tiedustelut osoitteeseen:  eyeonart.team(at)gmail.com

MITÄ SELVITYSTYÖ MAKSAA?  Työmme hinnat määräytyvät tehtävän vaativuuden ja esinemäärän mukaan. Kustannuksista neuvotellaan aina asiakkaan kanssa ennakkoon. Oheiset hinnat toimivat lähtökohtana:

Lyhyt arviointi valokuvan perustella: ilmainen
Arviontikäynti: Matkakulut + 65€ /tunti
Kirjallinen selvitys (myös engl.): 85-150€ /esine
Käännökset japanin kielestä sopimuksen mukaan.
Hinnat sisältävät alv. 24 %

Seuraa blogiamme. Nostamme joka kuukausi esiin uuden, kiinnostavan aiheen tai esineen. Artikkeleistamme löydät hyödyllistä tietoa, joka opastaa Sinua aasialaisen taiteen kiehtovaan maailmaan. Muistathan, että sekä artikkelimme, että niihin liittyvät kuvat ovat tekijänoikeuden suojelemia. Otathan meihin yhteyttä, jos haluat niiden käyttöoikeuden ja julkaista niitä muissa yhteyksissä.

”Ajatteleva silmä näkee paremmin.”

OTE JAPANILAISESTA KERÄILYALBUMISTA vuodelta 1935

SIVU JAPANILAISESTA KERÄILYALBUMISTA / Miniatyyripuupiirroksia buddhalaismunkki Kobo Daishin elämästä. Lootusleimojen teksti: ”Kobo Daishin kuolemasta 1100-vuotta. Juhlanäyttely Takashimaya tavaratalossa 11.4.-13.5. (vuosi 1935)Artikkelit
©  Irene Wai Lwin Moe ja Tuula Moilanen
Kuvat ©  Tuula Moilanen ja Daniel Wai Lwin Moe