TULOSSA

TUUTIN TÄYDELTÄ JAPANIN KULTTUURIA!

JAPANILAINEN LAUANTAI 21.3.2020
Kalliolan kansalaisopistossa
, Sturenkatu 11, Helsinki
Tapahtumassa voit tutustua japanilaisen kulttuurin eri puoliin. Kurssimaksu 25 € kattaa koko päivän ja myös materiaalin Tuulan vetämälle japanilaisen kirjansidonnan kurssille. Irenen Japani-aiheinen luentosarja käynnistyy klo 11, sen toinen osa järjestetään  4.4.  Lisätiedot, ohjelma ja ilmoittautuminen TÄÄLTÄ


JAPO-LEIMASIMEN VALMISTUSKURSSI
Tule leikkaamaan itsellesi japanilaistyylinen signeerausleimasin. Voit käyttää sen suunnittelussa joko suomalaista nimeäsi, tai voimme etsiä leimaan nimeäsi vastaavan japanilaisen kirjainmerkin. Tutustumme myös kivileimasimien tekotapaan ja välineisiin (teoria-osuus). Opiskeluillat ovat to 12.3. ja to 26.3. klo 17:00-20:00. Kurssin hinta 15 € + japanilaiset materiaalit 8-12 €, jotka saa mukaan: leimasinkumi, leimasinvarsi, värityyny, säilytyspussi. Ennakko-ohjeet lähetetään kurssilaisille ennen opiskeluiltaa.

Kurssipaikka: Taidegrafiikan työpaja Marstähti, Mariankatu 24K, Helsinki
Ilmoittautuminen: eyeonart.team(at)gmail.com

leimasintarvike


ASTIA TÄYNNÄ TYHJÄÄ – Katsauksia Japanin kulttuuriin ja taiteeseen
Luennoitsija: Irene Wai Lwin Moe
la 4.4.2020, klo 11-14

Opintopäivän aikana tutkitaan Japanin perinteistä taidekäsitystä kauniista ja tutustutaan japanilaisten hienovivahteiseen elekieleen. Buddhalainen mielenmaisema ja käsitykset harmoniasta määrittelevät myös nykypäivän kaupunkilaisten arkea.
Osa 1. Lumi, kuu ja kukka.  Miksi kirsikankukat ovat niin merkityksellisiä ja kuinka katoavaisuudesta on tullut ikuisuuden symboli? Hetkellisen kauneuden kuvaaminen ja vuodenaikojen vaihtelun tarkka seuraaminen ovat keskeisiä piirteitä japanilaisessa kulttuurissa. Luennolla tutkitaan kuvataiteen ja runouden sisältämää aikakäsitystä, sekä tyhjän tilan ja taukojen merkitystä japanilaisessa taiteessa yleensä.
TAUKO klo 12:15– Terveisiä Shikokulta – Teemaistiaisia pyhiinvaellusreitin varrelta.
Osa 2. Hiljaisen liikkeen taika.  Japanilaiset tunnetaan kohteliaan hillitystä kehonkielestään. Luennolla opitaan japanilaista fyysistä ilmaisua ja elekieltä, sekä tarkastellaan maan perinteisiä teatterimuotoja näyttelijöiden liikeratojen kautta. Kuinka teatterissa samojen kaavojen toistaminen sukupolvesta toiseen määrittää taiteilijan vapauden? Vuosisatoja muuttumattomana säilyneet taiteen kaavat ja säännöt näkyvät myös buddhalaisessa veistotaiteessa. Japanissa traditiot suojelevat aineetonta kulttuuriperintöä.

Opetuspaikka: KALLIOLAN KANSALAISOPISTO
Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 15,00 € (Taukotee sisältyy hintaan)
Ilmoittaudu viimeistään: 9.4.2020 23:59
Ilmoittautuminen TÄÄLTÄ


JAPANILAISEN SIVELLINKALLIGRAFIAN KEVÄTEKSTRA
la 8.4. ja la 25.4.2020, klo 10-16
Opettaja: Tuula Moilanen

Oletko lähdössä matkalle Japaniin tai muuten vain kiinnostunut japanilaisesta kulttuurista? Tule oppimaan sarja matkalla hyödyllisiä kirjoitusmerkkejä ja hauskoja päivittäisen elämän sanontoja sivellinkalligrafian avulla. Harjoitukset tehdään sumi-musteella japanilaiselle hanshi-paperille. Siveltimet ja muut kurssitarvikkeet saat lainaksi opettajalta, mutta voit tuoda myös omia. Paperia voit ostaa opettajalta oman käyttösi mukaan. Kurssi sopii erinomaisesti japaninkielen opiskelijoille, mutta mukaan voi tulla myös ilman aiempia kieliopintoja. Kurssin opettaja taidegraafikko Tuula Moilanen on asunut yli 20 vuotta Kiotossa, Japanissa.

Opetuspaikka: KALLIOLAN KANSALAISOPISTO
Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 60,00 €
Ilmoittaudu viimeistään: 9.4.2020 23:59
Ilmoittautuminen TÄÄLTÄ


Tervetuloa Tuulan mukana Kansain tutkimusretkelle Japaniin
Suuntana KIOTO-NARA-OSAKA / Aika: 20.-29.10.2020
Lisätiedot, matkaohjelma ja varaaminen: RESVIARIA