TULOSSA

Tuulan ohjaamat japanilaisen vesiväripuupiirroksen ja mokuliton KESÄKURSSIT JÄRJESTETÄÄN HELSINGIN KESÄYLIOPISTOSSA 2020. Kurssipaikkana Helsingin Taiteilijaseuran kuvataidekoulu Kaapelitehtaalla. Ilmoittautuminen päättyy 14.7. (mokulito) ja 21.7. (puupiirros). Löydä lisätiedot ja ohjeet: TÄÄLTÄ

bty

”Life finds a way”


TULOSSA SYKSYLLÄ 2020

Japanilainen lauantai
ja luentosarja japanilaisesta kulttuurista, 5.–6.9. 2020
Paikka: Kalliolan Kansalaisopisto, Sturenkatu 11, Helsinki
Irene luennoi ja Tuula pitää kirjansidonnan työpajan.
Tapahtumassa myös muuta kiinnostavaa ohjelmaa.
* Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet päivitetään myöhemmin.


Japanilainen kirjansidonta, 26.9.–27.9.2020
Lauantai ja sunnuntai 10.00 – 16.00
Paikka: Kalliolan Kansalaisopisto, Sturenkatu 11, Helsinki
Opettaja: Tuula Moilanen, taidegraafikko-kirjataiteilija

Kurssiviikonlopun aikana tutustutaan japanilaisen perinteisen kirjansidonnan maailmaan ja opitaan tekemään keveitä lankasidontoja. Materiaaleina käytämme paperia, kartonkia ja taustattua kangasta. Kurssimateriaalit sisältyvät osallistumismaksuun. Japanilaista kirjansidontaa voi jatkaa kurssin jälkeen ominpäin kotona – sidonnoissa ei tarvita kirjapuristimia eikä muita erikoisvälineistöjä. * Tietoa ilmoittautumisesta ja osallistumismaksusta löytyy myöhemmin opiston sivuilta.


Vanhojen kirjojen korjauskurssi 1.10. alkaen
Kokoontuminen joka viikko torstaisin klo 17-21 ja lauantaisin 11-15
Paikka: Työhuone Marstähti, Mariankatu 24K, Helsinki
Opettaja: Tuula Moilanen, taidegraafikko-kirjataiteilija
Ilmoittautuminen kurssille alkaa elokuussa.
Lisätietoja: tuulamoilanen.com/art-lessons/

Kurssilla perehdytään kirjojen anatomiaan ja opitaan entisöimään kodin kirja-aarteet uuteen uskoon. Opiskelu alkaa sidonta- ja kansitusharjoituksilla, minkä jälkeen oppilaat keskittyvät henkilökohtaisiin korjausprojekteihinsa. Kurssille otetaan vain 3 oppilasta kerrallaan. Kurssimaksu 110 € sisältää 5 opiskelukertaa (20 tuntia) ja joitakin perustarvikkeita, kuten liimat, langat ja harsovahvikkeet. Kurssi järjestetään yhteistyössä antikvariaatti Laterna Magican kanssa.


Joulukirjan sidonta, 5.12.2020
Lauantai 10.00 – 16.00
Paikka: Kalliolan Kansalaisopisto, Sturenkatu 11, Helsinki
Opettaja: Tuula Moilanen, taidegraafikko-kirjataiteilija

Kurssilla valmistetaan koko perheen joulukirja, jossa on taskuja ja taitoksia monenlaisten hauskojen muistojen säilyttämiseen. Voit kerätä kirjaan lasten piirroksia joulupukista ja kirjoituksia joulun tapahtumista. Lehtileikkeet säätilasta tai muista vuodenlopun merkkiuutisista mahtuvat myös mukaan. Kun sukulaiset ja ystävät piipahtavat kylään, joulukirja toimii vieraskirjana. Osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta kirjansidonnasta. Kurssimateriaalit sisältyvät osallistumismaksuun. * Tietoa ilmoittautumisesta ja osallistumismaksusta löytyy myöhemmin opiston sivuilta.