TULOSSA

TULOSSA SYKSYLLÄ 2020

Japanilainen lauantai 5.9.2020
Paikka: Kalliolan Kansalaisopisto, Sturenkatu 11, Helsinki
Irene luennoi ja Tuula pitää kirjansidonnan työpajan. Tapahtumassa myös muuta kiinnostavaa ohjelmaa. Päivän osallistumismaksu 25 € sisältää materiaalit kirjansidontaan * Ilmoittautuminen käynnissä TÄÄLLÄ

LISÄÄ JAPANI-TEEMALLA:
Astia täynnä tyhjää – Katsauksia Japanin kulttuuriin ja taiteeseen
Sunnuntaina 6.9. 2020, klo 11-14
(kaksi luentoa)
Luennoitsija: Irene Wai Lwin Moe
Paikka: Kalliolan Kansalaisopisto, Sturenkatu 11, Helsinki
Osallistumismaksu 15 €, sisältää teemaistiaisen
Osa 1: Hetkellisen kauneuden kuvaaminen ja vuodenaikojen vaihtelun tarkka seuraaminen ovat keskeisiä piirteitä japanilaisessa kulttuurissa. Luennolla tutkitaan kuvataiteen ja runouden sisältämää aikakäsitystä, sekä tyhjän tilan ja taukojen merkitystä japanilaisessa taiteessa yleensä. Osa 2: Opitaan japanilaista fyysistä ilmaisua ja elekieltä, sekä tarkastellaan maan perinteisiä teatterimuotoja näyttelijöiden liikeratojen kautta. Kuinka samojen kaavojen toistaminen sukupolvesta toiseen määrittää taiteilijan vapauden? * Ilmoittautuminen käynnissä TÄÄLLÄ


Japanilainen vesiväripuupiirros
8.9.2020 – 1.12.2020
(48 opetuskertaa)
Opiskelutunnit tiistai-iltaisin klo 18-21
Paikka: Helsingin Taiteilijaseuran kuvataidekoulu, Kaapelitehdas.
Opettaja: Tuula Moilanen
Lisätietoja ja ilmoittautuminen: TÄÄLLÄ


Japanilainen kirjansidonta, 26.9.–27.9.2020
Lauantai ja sunnuntai 10.00 – 16.00
Paikka: Kalliolan Kansalaisopisto, Sturenkatu 11, Helsinki
Opettaja: Tuula Moilanen

Kurssiviikonlopun aikana tutustutaan japanilaisen perinteisen kirjansidonnan maailmaan ja opitaan tekemään keveitä lankasidontoja. Materiaaleina käytämme paperia, kartonkia ja taustattua kangasta. Kurssimateriaalit sisältyvät osallistumismaksuun. Japanilaista kirjansidontaa voi jatkaa kurssin jälkeen ominpäin kotona – sidonnoissa ei tarvita kirjapuristimia eikä muita erikoisvälineistöjä. * Tietoa ilmoittautumisesta ja osallistumismaksusta löytyy myöhemmin opiston sivuilta.


Vanhojen kirjojen korjauskurssi 1.10. alkaen
Kokoontuminen joka viikko torstaisin klo 17-21 ja lauantaisin 11-15
Paikka: Työhuone Marstähti, Mariankatu 24K, Helsinki
Opettaja: Tuula Moilanen
Ilmoittautuminen kurssille alkaa elokuussa.
Lisätietoja: tuulamoilanen.com/art-lessons/

Kurssilla perehdytään kirjojen anatomiaan ja opitaan entisöimään kodin kirja-aarteet uuteen uskoon. Opiskelu alkaa sidonta- ja kansitusharjoituksilla, minkä jälkeen oppilaat keskittyvät henkilökohtaisiin korjausprojekteihinsa. Kurssille otetaan vain 3 oppilasta kerrallaan. Kurssimaksu 110 € sisältää 5 opiskelukertaa (20 tuntia) ja joitakin perustarvikkeita, kuten liimat, langat ja harsovahvikkeet. Kurssi järjestetään yhteistyössä antikvariaatti Laterna Magican kanssa.


Joulukirjan sidonta, 5.12.2020
Lauantai 10.00 – 16.00
Paikka: Kalliolan Kansalaisopisto, Sturenkatu 11, Helsinki
Opettaja: Tuula Moilanen

Kurssilla valmistetaan koko perheen joulukirja, jossa on taskuja ja taitoksia monenlaisten hauskojen muistojen säilyttämiseen. Voit kerätä kirjaan lasten piirroksia joulupukista ja kirjoituksia joulun tapahtumista. Lehtileikkeet säätilasta tai muista vuodenlopun merkkiuutisista mahtuvat myös mukaan. Kun sukulaiset ja ystävät piipahtavat kylään, joulukirja toimii vieraskirjana. Osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta kirjansidonnasta. Kurssimateriaalit sisältyvät osallistumismaksuun. * Tietoa ilmoittautumisesta ja osallistumismaksusta löytyy myöhemmin opiston sivuilta.