KAUPPA

Tervetuloa Eye on Art kauppasivulle. Täältä voit hankkia aitoja japanilaisia puupiirroksia eri aikakausilta. Teokset kuuluvat Tuula Moilasen laajaan antiikkivedosten kokoelmaan. Jokaisen hankkimasi vedoksen mukana seuraa tiivistä tietoa taiteilijasta ja vedoksen alkuperästä. Maksetulla teoksella on kahden viikon palautusoikeus. Tilaukset ja tiedustelut: eyeonart.team@gmail.com

Ensimmäinen ostaja saa sivuston avauslahjana miniatyyrivedoksen Hiroshigen teoksesta Lunta Nipponbashi-sillalla, sarjasta Tokion kuuluisia paikkoja. Arvo 35 €. Kuva lahjavedoksesta on sivun lopussa.

Kiyochika

KOBAYASHI Kiyochika (1847-1915)
Näkymä Shinagawan lahdelle
Vesiväripuupiirros (fukkoku), 38 x 24,5 cm /
Erittäin hyväkuntoinen
120 €  (sis.alv 24%) + postimaksu

Kobayashin taide syntyi perinteisen puupiirrostaiteen ja länsimaisten vaikutteiden ristiaallokossa Meiji-kauden myrskyisinä vuosina. Taiteilija sai runsaasti vaikutteita mm. hollantilaisesta taiteesta, josta maalauksellinen näkymä Shinagawastakin kertoo. Tarkkaavaisen katselijan huomio kiinnittyy japanilaisissa puupiirroksissa epätavalliseen signeeraukseen, joka löytyy kuvan vasemmasta alalaidasta.

EoA_Kunisada

Utagawa KUNISADA (1786-1864)
Sarjasta Muodikkaat meikkipeilit
Vesiväripuupiirros, 27 x 40 cm / Erittäin hyväkuntoinen
250 € (sis.alv 24%) + postimaksu

Kekseliäässä kosmetiikkamainoksessa kaunotar tasoittaa puuteria niskaansa kahden peilin avulla. Puuteripakkaus näkyy peilin varren takana. Kunisada sai tähän teossarjaansa vaikutteita Utamaron suosioon nousseista peiliaiheisista kaunotarkuvista.

EoA_sharaku

Tōshūsai SHARAKU (1794-95)
Näyttelijät Ichikawa Omezo ja Otani Oniji III
Vesiväripuupiirros (fukkoku), 21 x 31 cm / Erittäin hyväkuntoinen
85 € (sis.alv 24%) + postimaksu

Kuvassa on kohtaus kabukinäytelmästä Nihon Matsu Michinoku Sodachi. Ichikawa Omezo esiintyy Tomita Heitaron roolissa ja Otani Oniji III on painija Kawashima Jibugoro. Näytelmä kertoo Daten klaanin moninaisista pulmatilanteista Pohjois-Japanissa 1600-luvulla.

Vain kymmenen kuukauden mittaisen uransa aikana Sharaku loi sarjan ukiyo-e taiteen ikonisimpia teoksia. Hänen kuvaamansa kabukiteatterin suuret tähdet eivät edusta aikakauden kauneusihannetta, vaan taiteilija pyrki liioittelemalla löytämään kohteensa luonteen ja tunneilmaisun piirteet.


HIROSHIGE-LAHJA ENSIMMÄISELLE ASIAKKAALLE !
EoA_hiroshigecard
Utagawa HIROSHIGE (1797-1858), Lunta Nipponbashi-sillalla, Sarjasta Tokion kuuluisia paikkoja. Taidokas miniatyyripuupiirros Kioton käsityömestareilta. 15 x 9,5 cm. Arvo 35 €


FUKKOKU-vedos on aito käsinvedostettu puupiirros. Nimitystä käytetään japanilaisten ukiyo-e teosten uusintapainatuksissa, joissa painolaatat on leikattu täsmälleen ensipainoksen mukaisesti. Myös fukkokun värit noudattavat tarkasti ensipainoksen väriskaalaa. Tunnettujen mestareiden fukkoku-tuotanto on osa japanilaista arvostettua kulttuuriperinnettä, jolla ylläpidetään laatanleikkaajien ja vedostajien vähitellen katoavaa ammattitaitoa. Fukkoku-vedos ei ole väärennös. Se on keräilykohteena hyvä sijoitus,  onhan se tulevaisuuden harvinaista antiikkia.

photo3_printer